Elérhetőségek

Szent Kristóf Patika

Cím: 8800 Nagykanizsa,
Erzsébet tér 8/2
Telefon: 0693/510-151
E-mail: szentkristofec@gmail.com
Ügyelet

Ügyelet

A gyógyszertárak nyitvatartását, és ügyeleti nyitvatartását az alábbi linken tekintheti meg:

https://patikavilag.hu/

Nyitvatartás

Nyitvatartás

Hétfő-Péntek: 6.00 - 22.00

Szombat: 7.00 - 13.00

Vasárnap: ZárvaGINOP pályázat


 

Sajtóközlemény

 

Gyógyszertári gyakornok foglalkoztatása a Szent Kristóf Gyógyszertárban
2019. május 30.

Vállalkozásunk, a Szent Kristóf Egészségcentrum a Széchenyi 2020 program GINOP-5.2.4-16-2017-02237 sz. pályázata keretében 3,42 Millió Ft vissza nem térítendő 100%-os támogatásban részesült. A projekt keretében egy munkahelyet teremtettünk egy fő gyógyszertári asszisztens részére. A fejlesztés eredményeként kisebb laboratóriumi eszközök kerültek még beszerzésre.

A 25 évnél fiatalabb, frissen végzett gyógyszertári asszisztenset gyakornokként foglalkoztattuk 9 +4,5 hónapig gyógyszertárunkban 2018.június 1-jétől. Ez idő alatt a pályakezdő elsajátította a gyógyszertári asszisztensi szakma minden részletét, amit későbbi pályafutása alatt hasznosítani tud. A vállalati kapcsolattartó szerepét a gyógyszertár vezetője látta el, aki már több, mint 24 éve dolgozik ezen a területen. A gyógyszertár a gyakornok felvételével és munkavégzésével ki tudott alakítani egy olyan új laboratóriumi munkaállomást, ami megfelel a szakma korszerű kihívásainak. A pályázati összeg segítségével felszereltük egy új kenőcskeverővel, új címke és etikettnyomtatóval, egy új mérleggel, ami összeköttetésben van a szintén újonnan beszerzett laboratóriumi szoftverrel, így azóta még biztosabb, validált méréseket tudunk végezni a patika laborjában. Az új eszközöket egy új bútorzatban helyeztük el, és egy új laborszéket is tudtunk venni még a pályázati összegből.

A pályázat keretében alkalmazott 54 720 03 OKJ számú végzettséggel rendelkező gyógyszertári asszisztens a projekt ideje alatt elsősorban laboratóriumi munkát végzett, gyógyszertári technológiai lépéseket, folyamatokat tanult meg. Ezt segítette, hogy gyógyszertárunkban az átlaghoz képest sok magisztrális, helyben készülő gyógyszerkészítmény elkészítése folyik. Ennek egyik része az egyedi, személyre szóló gyógyszerkészítmények technológiai kialakítása, másrészt pedig az ehhez a munkához szükséges alapanyagok nagy mennyiségben történő előállítása. A magisztrális készítmények nagy száma miatt folyamatosan fejlesztettünk eddig is, illetve most a pályázati összegből is a laboratóriumunkat, modern eszközparkot építettünk ki. Emellett nagy hangsúlyt fektetünk a minőségbiztosításra, ezért kerültek most bevezetésre a pályázat segítségével a következő elemek: A mérlegeinket összekötöttük az új Gyógymér programmal, ami folyamatos minőségi és mennyiségi ellenőrzést hajt végre a gyógyszerkészítmények kialakítása során, valamint a kész készítmények szignálására és azonosítására szolgáló etikettek és vonalkódok nyomtatását tudjuk megvalósítani az új készülékekkel, amelyek tovább fokozzák a gyógyszerbiztonságot. Az új munkaállomás kialakítása pedig az új eszközök elhelyezésére, és megfelelő munkakörülményekre ad lehetőséget.

A projekt keretein belül az alábbi eszközöket tudtuk beszerezni:

  • KMM 060Titánium 6,7 literes kenőcskeverő

  • 1 Brother QL-800 etikettnyomtató és a hozzá tartozó nyomtatópapírok

  • 1 Seiko Smart Label Printer vonalkódnyomtató és a hozzá tartozó nyomtatópapírok

  • Laboratórimu munkaállomás bútorzata

  • a hozzá tartozó laboratóriumi szék

  • 1 Vibra AJ-4200as mérleg

  • Gyógymér szoftver, ami alkalmas a mérlegek és a patikai szoftverünk összeköttetésére

  • munkaruhák a gyakornok számára.

Gyakornok a program során magabiztos tudásra épülő, önálló munkavégzésre lett alkalmas, Tapasztalatot szerzett nem csak a manuális, hanem a robottechnikára épülő magisztrális munkában is. A laboratóriumi feladatokon kívül raktározási, áruátvevői és gyógyszerfeltöltői területeken is biztos tudásra és tapasztalatokra tett szert. Önállóan képes kezelni az automata gyógyszerkomissiós raktárrendszerünket is.

Így elmondható, hogy gyakornok a projekt ideje alatt egy olyan teljes, napra kész tudásra és technológiára épülő gyakorlati tudásra tett szert, amivel kevesen rendelkeznek a környékünkön.

A projekt tényleges befejezési dátuma 2019.02.28.

 
Vissza az előző oldalra!
Szent Kristóf Patika - Magyar